Servicii

  1. Consiliere de familie

În cadrul acestui tip de consiliere, procesul terapeutic vizează depăşirea unor situaţii tensionate din cadrul familiei, prin dezvoltarea unor metode eficiente de comunicare. Cele mai multe situaţii sensibile în familie, apar atunci când nu există o comunicare sănătoasă. Membrii familiei vorbesc, dar nu comunică eficient. Acest tip de consiliere este în speţă un proces de învăţare a comunicarii non-violente, benefic întregii familii.

O comunicare non-violentă vă aduce multe beneficii fiind baza unei educaţii sănătoase, reduce anxietatea părinţilor, clădind în acelaşi timp un mediu de dezvoltare optim copiilor. Comunicarea non-violentă încurajează întelegerea, toleranţa şi empatia faţă de noi înşine sau raportat la alte persoane.

Consilierea de familie oferită de Cabinetul Explore Education are ca scop principal prevenţia dezechilibrelor şi disfuncţiilor psiho-emoţionale sau de comportament. De aceea, acest tip de consiliere se adreseaza în mod exclusiv personelor echilibrate din punct de vedere psiho-emotional,  daca pe parcursul sedinţelor clientul prezinta anumite semne ale unor patologii (depresie avansată, fobii, traumă, sindrom post-traumatic, disfuncţii alimentare-bulimie, anorexie etc) acesta va fi direcţionat către un alt specialist(psiholog clinician, psihiatru)

Durata sedintei: 45-60 minute, frecvenţă – 1 sedinta/săptămână

Preţ sedinţă: 80 ron (numarul de sedinţe se stabileşte în funcţie de necesităţile clientului)

 

  1. Consiliere şcolară – prevenţie prin educaţie

Acest tip de consiliere ofera oportunitatea clientului sa depaseasca anumite dificultati, probleme sau situatii tensionate, prin conceperea si implementarea unei strategii individuale de actiune. In cadrul sedintelor de consiliere scolara, clientul este sprijinit intr-un proces de autocunoastere reala, iar impreuna cu consilierul stabileste obiective si strategii de actiune.

In cadrul consilierii scolare sunt dezbatute teme precum: motivatia scazuta, comunicarea defectuasa, absenteismul scolar, comportamente dezadaptative, comportamente/iesiri agresive, lipsa motivatiei, timiditate, anxietate sociala, teama de esec, managmentul timpului, stiluri de invatare, incapacitatea de a comunica eficient cu profesorii/parintii, tracul la examene, tracul atunci cand este testat, greutati de concentrare, victima/abuzator al colegilor, incapaciatea de a intocmi un plan/strategie educationala in raport cu propiile aptitudini si competente.

Consilierea scolara are ca scop principal preventia aparitiei unor disfunctii psiho-emotionale, a unor comportamente dezadaptative si disfunctionale. Prin accesarea unui astfel de proces educational, clientul dobandeste noi perspective de intelegere a propiei persoane, invatant in acelasi timp sa isi foloseasca in mod eficient abilitatile personale. Consilierea scolara incurajeaza independent gandirea analitica si gandirea critica. De aceea, acest tip de consiliere se adreseaza in mod exclusiv personelor echilibrate din punct de vedere psiho-emotional, iar daca pe parcursul sedintelor clientul prezinta anumite semne ale unor patologii (depresie avansata, fobii, trauma, sindrom postraumatic, disfunctii alimentare-bulimie, anorexie, etc) acesta va fi directionat catre un alt specialist(psiholog clinician, psihiatru)

Durata sedintei: 45-60 minute,frecventa – 1 sedinta/saptamana

Pret sedinta: 50 ron (numarul de sedinte se stabileste in functie de necesitatile clientului)

 

  1. Consiliere si orientare in cariera pentru adulti

In momentul de fata piata muncii exercita o presiune ridicata asupra angajatilor. Din aceste considerente, multe persoane incep sa intampine anumite situatii tensionate la locul de munca, dar si in viata privata. Consilierea si orientarea in cariera pentru adulti incurajeaza un proces de autocunoastere si autoevaluare realista, atat a propiei persoane, cat si a situatiilor tensionate care pot aparea la locul de munca. Clientul este sprijinit prin metode si tehnici specifice de consiliere pentru ca acesta sa fie capabil sa depaseasca momentele dificile din viata profesionala.

Tematica specifica consilierii in cariera pentru adulti: managementul timpului, managementul stresului, gasirea unui echilibru intre viata privata si viata profesionala, reconversie profesionala, abordari in gasirea unui loc de munca, gestionarea unui interviu-depasirea tracului, gestionarea conflictelor la locul de munca, reintegrarea la locul de munca dupa concediul de maternitate/paternitate, conflicte intre viata de parinte si locul de munca, etc.

Serviciul de consiliere si orientare in cariera, oferit de Cabinetul Explore Education, are ca scop principal preventia dezechilibrelor si a disfunctiilor psiho-emotionale si de comportament. De aceea, acest tip de consiliere se adreseaza in mod exclusiv personelor echilibrate din punct de vedere psiho-emotional, iar daca pe parcursul sedintelor clientul prezinta anumite semne ale unor patologii (depresie avansata, fobii, trauma, sindrom postraumatic, disfunctii alimentare-bulimie, anorexie etc) acesta va fi directionat catre un alt specialist (psiholog clinician, psihiatru).

Durata sedintei: 45-60minute, frecventa – 1 sedinta/saptamana

Pret sedinta: 50 ron (numarul de sedinte se stabileste in functie de necesitatile clientului)

 

  1. Consiliere si orientare vocationala pentru elevi

In cadrul sedintelor de consiliere, clientul este incurajat sa isi contureze o evaluare realista a propiilor abilitati si competente. Cu ajutorul unor instrumente si tehnici specifice este sprijinit de catre consiliere sa traseze un plan academic si o strategie de cariera, in concordanta cu propiile preferinte, aptitudini si competente. Sunt identificate atat punctele forte (ceea c e merita pus in evidenta) cat si punctele mai putin dezvoltate (unde clientului i se ofera sansa sa imbunatateasca prin invatare si exercitiu).

Acest tip de consiliere este un bun prilej pentru elevi sa isi poata planifica viitoarea cariera intr-un mod realist si optimist.

Serviciul de consilierea si orientarea vocationala, oferit de Cabinetul Explore Education, are ca scop principal preventia dezechilibrelor si disfunctiilor psiho-emotionale. De aceea acest tip de consiliere se adreseaza in mod exclusiv personelor echilibrate din punct de vedere psiho-emotional, iar daca pe parcursul sedintelor clientul prezinta anumite semne ale unor patologii (depresie avansata, fobii, trauma, sindrom postraumatic, disfunctii alimentare-bulimie, anorexie etc) acesta va fi directionat catre un alt specialist(psiholog clinician, psihiatru).

Durata sedintei: 45-60 minute, frecventa – 1 sedinta/saptamana

Pret sedinta: 50 ron (numarul de sedinte se stabileste in functie de necesitatile clientului)

 

 

  1. Intocmire profil vocational/ cariera

Folosind anumite instrumente specific (interviu, testari aptitudini, testari competente, dialog deschis) consilierul intocmeste un profil de cariera specific clientului. Accesand un astfel de serviciu puteti afla intr-un timp relativ scurt (1 sedinta) care sunt punctele forte ale profilului vocational/cariera si unde puteti aduce imbunatatiri, iar impreuna cu consilierul, in baza evaluarilor veti descoperi anumite domenii sau cariere in care puteti excela. Pentru parinti este o buna modaliate de a descoperi anumite trasaturi cheie ale copiilor, astfel putand sa ii indrume inca de timpuriu in alegerile lor academice/vocationale viitoare.

Evaluarea se desfasoara in cadrul unei singure sedinte de 100 minute.

Pret sedinta: 80ron