News & Events
In ultimul deceniu, datorita vitezei incredibile cu care se misca informatia, am inceput sa preluam anumite obiceiuri, traditii, mai mult sau mai putin conventionale, care in mare parte nu sunt conforme cu principiile unui popor care se vrea patriot si otodox.
Practic, aceste sarbatori reprezinta unele dintre momentele incredibil de rare care trezesc sentimente patriote sau ultra-ortodoxe. De ce? Pentru simplul motiv ca avem scuza necesara sa ne manifestam necunoasterea si ignorata prin aversiune si neacceptare.
Ce e rau in acceptarea multiculturalismului? Halloween-ul este o sarbatoare distractive, in special pentru copiii, personificarea monstrilor fiind o buna oportunitate de a invinge frica de necunoscut. Putem dezvolta multe activitati simpatice alaturi de copii, iar cand monstrii sunt scosi la “lumina” devin mai putin inspaimantatori, uneori chiar prietenosi.
Despre cultura “monstrilor” este mult de discutat. De ce simtim nevoia sa ne personificam fricile prin creara unor fiinte malefice cu puteri supra-naturale? Iata o intrebare la care multi nu pot rasunde.
Lumea nevazuta este sarbatorita si personificata in multe culturi. Poporul roman are propriile-i traditii – romanii sarbatoresc “Noaptea strigoilor” sau Sf. Andrei pe 30 noiembrie, ”Sambata mortilor” cu amendamentul ca acestea nu sunt atat de populare ori distractive (poate nu acesta le este obiectivul). Acesta este un motiv pentru care cautam alternative mai usor de inteles in alte culturi si, desigur, aceasta explorare nu implica nerepectarea traditiilor sau religiilor, fiind pur si simplu o diversificare.
Halloween-ul ne ofera noua, adultilor, scuza necesara sa purtam costume ridicule, sa intrepindem activitati creative cu copiii, iar pentru mine, orice activitate care imi permite sa fac ceva interesant cu copiii, imi ofera si ocazia sa ma port ca un copil. Incercati sa acceptati sarbatorile altor culturi!