Este uneori dificil să pot explica ce face sau care este scopul unui consilier, dar am găsit o mică analogie care sper să vă placă: Un consilier este exact ca un „medic generalist”. Ca un „medic de familie” sau un „medic de organizaţie” 🙂 . Practic, toţi cei care ajung la mine primesc tot felul de „reţete” mai mult sau mai puţin personlizate. Eu vă pot ajuta să identificaţi sau mai bine spus să îmbunăţiţi starea de sănătate, pentru că mintea şi de ce nu, spiritul fiecărui om sau „sufletul unei organizaţii” are nevoie de „mentenaţă”. Ca orice alt „generalist” pot identifica anumite „probleme” mai mult sau mai puţin grave, dar pentru că nu ţin de specializarea mea mă voi simţi obligată să vă îndrum spre alţi „specialişti”. Exact ca la medicul de familie când îţi spune să faci alte analize sau să „te internezi”. Ok, poate nu neapărat să vă internaţi, eu am un simţ al umorului foarte dezvoltat, dar vă pot recomanda de exemplu: un medic nutriţionis, un psiholog clinician, un antrenor personal sau poate terapii alternative de realxare cum ar fi masajul, exemple sunt multe. Este alegerea fiecăruia dacă urmează sau nu reţeta de „lucru”, asta pentru că, orice Om care îmi calcă pragul cabinetului ajunge la mine mânat de propria voinţă şi de propriile picioare.  Aşa că, am încredere că fiecare dintre voi are abilitatea de a discerne corect ce are şi ce nu are de făcut, atunci când decide să lucreze cu mine.

Ar mai fi multe de discutat despre mine sau despre personalitatea mea, la fel despre profesia mea, mai mult sau mai puţin cunoscută, mai mult sau mai puţin legiferată. Din punctul meu de vedere, îmi desfăşor activitatea în deplină legalitate plus ceva extra la nivel de etică în profesie. Momentan jobul meu nu este aşa bine legiferat sau organizat şi poate nici aşa cunoscut. Sunt perfect conştientă de existenţa multor perosoane mai mult sau mai puţin „profi” care practică această meserie. Este inutil să încerc să vă conving cu privire la integritatea mea, nu doar profesională ci şi personală. În mod cert am făcut la rândul meu destule greşeli, din care, spun eu, am învăţat şi din care pot învăţa şi alţii. Rămâne să vă decideţi singuri dacă sunt sau nu ceea ce căutaţi. Pentru asta am scris un blog şi mă pregătesc de un altul, iar pe FB am o adevărată campanie de „brand perosnal”. Atât pe FB cât şi pe site mă găsiţi „în toată splendoarea mea”. Dacă voi consideraţi că sunt persoana potrivită pentru ce aveţi nevoie, vă aştept cu mare drag în cabinetul meu şi nu numai. Recunosc că uneori fac şi lucruri mai puţin convenţionale, aşa că ,nu spun nu la un prânz sau la o cafea cu scopul unei sedinţe de consiliere, oriunde alegeţi sau consideraţi că vă simţiţi confortabil, recunosc că nici mie nu-mi plac cadrele prea oficiale sau autorităţile prea autoritare.

Toate detaliile cu privire la activitatea mea le găsiţi la secţiune SERVICII (pe care sper să o finalizez până la 30 octombrie 2017) despre alte detalii „tehnice” sau tarife aş prefera să discutăm în privat. Consider că fiecare om are propriile nevoie şi trebuinţe, propriul ritm şi propriile aspiraţii, este complicat pentru mine să merg pe „tarife standard” . În anumite circumstanţe poţi accesa absolut toate pachetele folosind „secţiunea pro-bono”. Vreau să înţelegi totuşi că pentru asta este nevoie de o discuţie faţă în faţă, recunosc că unori mă las condusă mai mult de emoţie şi mai puţin de raţiune, dar în următoarea perioadă am nevoie să îmi „contorizez” foarte bine, atât energia cât şi timpul, iar pentru asta vreau să „văd” mai multe. Vei putea descoperi argumentul meu într-o secţiune dedicată „termenelor şi condiţiilor de colaborare” 🙂 . Restul amănuntelor te las să le descoperi singur/ă dar te atenţionez „din capul” locului că nu sunt chiar ceea ce „cred mulţi că ar trebui să fiu” , îmi cer scuze că nu mă pot lăuda prea tare cu relizările mele profesionale, dar vei înţelege uşor ce mult conteză pentru mine şi pentru cei cu care am lucrat, CONFIDENŢIALITATEA.

Să ai o zi minunată şi mulţumesc că ţi-ai făcut timp să citeşti aceste rânduri 🙂

Cu drag,

Toma Ana-Maria Luminiţa….acum îţi voi scrie şi câteva detalii depsre diplomele mele dar nu ştiu cât contează ? asta decizi tu ?

Consilier în educaţie (Master-2 ani)

Analist comportamental (Specializare-150 de ore)

Economist (Licenţă 4 ani, Liceu 4 ani)

Psihopedagog (Modulul 1, comasat)

Formator (Curs şi Acreditare 10 ore)

Manager proiect (Curs şi Acreditare 10 ore)